Conferința de astăzi, organizată de Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr”, a servit drept motiv pentru amuzament pentru internauții moldoveni. În premieră, cei trei lideri ai formațiunii au avut un prompter de pe care au citit declarațiile pe le-au avut de făcut. Bloggerul Eugen Luchianiuc consideră că aceasta este o soluție inventată de consilierii lui Năstase, dar și de finanțatorii PPDA, Victor și Viorel Țopa, pentru ca să-l împiedice pe șeful Platformei DA să-și manifeste apucăturile sale ciudate.

„Acești consilieri îi explică cum trebuie să arate. Cum să ascundă faptul că are apucături stranii de comportament și cum să arate mai bine în cadru.

S-a ajuns la faptul că, pentru a arăta perfect la cameră, Andrei Năstase s-a transformat în cap vorbitor. Da, Andrei Năstase, și cei doi călăreți ai săi, aveau azi, la conferința de presă un prompter”, a scris Luchianiuc într-o postare pe blogul său.

Acesta consideră că astfel, finanțatorii PPDA, oligarhii fugari Victor și Viorel Țopa, îl țin pe acesta în frâu ca să n-o „ia razna”. Aceasta, în opinia lui Luchianiuc, demonstrează că Andrei Năstase nu se poate descurca cu simpla sarcină de a citi un text de pe foaie.

„Ăștia de la Frankfurt, verii Țopa sau ce mai sunt ei acolo că nici ei nu se pot decide, se tem ca Andrei Năstase s-o ia razna. Fiind pasionați de Plahotniuc și-au amintit de modelul teatrului de păpuși în dorința lor exasperată de a-l agăța pe Năstase de Maia în cursa pentru Parlament în 2018. Ei îs gata să-i ia probabil și proteze care să poată fi controlate din Germania.

Prompter-ul din fața liderului neDA este o demonstrație în plus că el singur nu se descurcă nici măcar cu un discurs care poate fi ușor citi de pe foaie fără a ajunge la șiretlicuri tehnice”, a adăugat Luchianiuc.