Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene condamnă cu fermitate atacul terorist care a avut loc pe 17 august 2017, în oraşul Barcelona, Regatul Spaniei, soldat cu pierderi de vieţi omeneşti şi mai multe persoane rănite. Reprezentanţii misiunii diplomatice a Republicii Moldova la Madrid întreprind demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a verifica dacă printre persoanele afectate se aflau cetăţeni moldoveni, se menționează într-un comunicat de presă remis de MAEIE.

„Ministerul îşi exprimă solidaritatea cu autorităţile Spaniei, regretul profund pentru pierderile de vieţi omeneşti şi compasiunea faţă de familiile îndurerate. Ministerul reiterează angajamentul ferm al Republicii Moldova în combaterea tuturor formelor de terorism şi reafirmă necesitatea conjugării şi intensificării eforturilor internaţionale în combaterea acestora”, se mai precizează.

Ambasada Republicii Moldova în Regatul Spaniei este în contact cu autoritățile locale pentru a stabili dacă printre victime sunt cetățeni ai Republicii Moldova. Totodată, se recomandă tuturor cetățenilor Republicii Moldova, aflați în or. Barcelona, să evite regiunea La Rambla iar în caz de urgență să apeleze linia fierbinte a Ambasadei Republicii Moldova din Regatul Spaniei la numărul de telefon +34 664598545.