MAEIE confirmă că în urma atacului cu cocktail Molotov din restaurantul românesc „Transilvania”, produs în localitatea Aubervilliers, Franţa, pe 14 iunie, a fost rănită o cetăţeană a Republicii Moldova. Victima se află în stare gravă, fiind internată într-un spital francez pentru recuperare.

„Ministerul și Ambasada Republicii Moldova la Paris menţin legătura permanentă cu autorităţile franceze, se interesează de evoluţia stării de sănătate a victimei şi acordă toată asistenţa necesară rudelor victimei”, se arată într-un ultim comunicat al Minsiterului de Externe de la Chișinău.

Pentru informaţii suplimentare, cetăţenii moldoveni se pot adresa la Ambasada Republicii Moldova la Paris. Adresa: str. 22 Rue Berlioz, 75116, Paris. Te.:  + 33 1 40 67 11 20, E-mail: paris@mfa.md.

De asemenea, cetăţenii Republicii Moldova pot contacta: Centrul de Apel al MAEIE: de luni până vineri, între orele 08.00-17.00, la numărul de telefon 080090990, din Republica Moldova (apel gratuit de la telefonul fix) şi la numărul +373 22 788 722, dacă efectuează apelul din străinătate (tarif standard). 

Menționăm că trei români au fost răniți în atacul cu cocktail Molotov asupra unui restaurant românesc din Paris. Autoritățile române au confirmat că printre victimele atacului de duminică din Aubervilliers s-au numărat și români.