Inspectorii vamali au contracarat trei tentative de scoatere ilegală de pe teritoriul Republicii Moldova a  peste 48 mii de ţigarete în asortiment, care urmau să fie comercializate pe piaţa din UE, anunță serviciul de presă al serviciului vamal.

Astfel, în cadrul verificărilor de rigoare declanşate asupra unui autocar de rută, colaboratorii postului vamal Leuşeni  au depistat camuflate, în vederea transportării ilicite, peste 40 mii de ţigarete în asortiment, marca “Rothmans” şi „Hilton Lilac”.

Al doilea caz a fost înregistrat pe segmentul de ieşire din țară prin postul vamal Giurgiuleşti. Acţionând în baza analizei de risc, colaboratorii vamali au extins verificările asupra unei unităţi de transport, înmatriculată în Bulgaria. În rezultatul controlului fizic  au fost depistate 5 mii de ţigarete de diferite mărci cu timbru de acciz al Republicii Moldova.

Câteva ore mai târziu, inspectorii postului vamal Sculeni au depistat  400 ţigarete marca „Ashima Luxury Size” şi 1800 ţigarete marca „Winston Blue”. Produsele de tutungerie erau disimulate sub bancheta de spate a unui automobil, la volanul căruia se afla un cetăţean al Republicii Moldova, în vârstă de 33 de ani .

În toate cele trei cazuri, autoritatea vamală a procedat la reţinerea produselor de tutungerie, în vederea confiscării, iar contravenienţii urmează să achite amenzi în valoare de 3000 de lei fiecare.