Partidul Acţiune şi Solidaritate se prăbuşeşte în sondaje, iar Maia Sandu a găsit deja ţapii ispăşitori. În opinia sa, de vină pentru criza de imagine pe care o parcurge ar fi presa, care a publicat material despre legăturile sale cu Fundaţia Open Dialog, a Ludmilei Kozlovska, expulzată din UE pentru spionaj în favoarea Rusiei.
“Toată lumea a putut să vadă tot felul de acuzaţii nefondate, tot felul de minciuni care se spun inclusiv de la tribuna Parlamentului de către reprezentanţi ai puterii, după care acestea sunt preluate de televiziunile finanţate de Plahotniuc şi Dodon”, a declarat Maia Sandu, în carrul unei emisiuni la Europa Liberă.
Amintim că în cel mai recent Barometru al Opiniei Publice, PAS este abia pe locul trei, după PSRM şi PDM. Formaţiunea Maiei Sandu a căzut de la 19% la 14,6%, urmat de partenerul său de binom, PPDA, pentru care ar vota 9,9%, comparativ cu 7% în luna mai.
Barometrul Opiniei Publice este al patrulea sondaj prezentat în ultimele 30 de zile care confirmă tendința de creștere a democraților și de scădere a încrederii în alianța electorală PAS-PPDA.
Sondajul a fost realizat la comanda IPP, condus de către Arcadie Barbăroșie, soțul membrului biroului politic al Partidului Acțiune și Solidaritate Daniela Terzi Barbăroșie.