Liderul PAS, Maia Sandu, a neglijat solicitările diasporei moldovenești și a anunțat astăzi că va candida pe circumscripția din Europa de Vest, la alegerile parlamentare din 24 februarie.

Amintim că, zilele trecute, mai mulți exponenţi ai Diasporei şi-au manifestat deschis nemulţumirea faţă de intenţia Maiei Sandu, de a candida în una din circumscripţiile din afară.

„Acesta este un mandat de deputat, un loc în Parlament, atribuit celor care locuiesc şi muncesc în Diasporă şi care trebuie să aibă o reprezentare, o voce proprie în Legislativul de la Chişinău”, a scris, pe Facebook, reprezentantul diasporei din Italia Andrei Taran. „Dna Sandu, de ce vreţi să luaţi acest drept sutelor de mii de moldoveni din această parte a lumii? Oare credeţi că ştiţi mai bine decât noi problemele noastre?”, a mai scris internautul.

Exponenții diasporei s-a mai plâns că binomul PAS-PPDA nu a propus niciun candidat care să-i reprezinte.

”Analizând lista națională “ACUM”, observ că nu se regăsește nici un candidat din Diasporă. Tot astăzi, constat că lipsește publicarea rezultatelor concursului de meritocrație”, a scris internautul Andrei Cosoi, tot pe Facebook. Acesta a adăugat că, în condițiile în care PAS și PPDA nu sunt în stare să propună cadidați credibili, atunci există puține șanse să obțină votul moldovenilor din Diasporă.

Timpul.md