Președintele Partidului „Acțiune și Solidaritate”, Maia Sandu, este gata să accepte o guvernare sub conducerea Partidului Socialiștilor, decât să facă o alianță pro-europeană, împreună cu Partidul Democrat din Moldova. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni de la postul TVR Moldova.

Întrebată dacă nu va face alianță cu PDM nici în cazul în care va exista riscul ca PSRM să preia guvernarea, Maia Sandu a declarat: „Nu ne interesează, nu ne interesează ce vor spune democrații (că vor da vina pe PAS și PPDA că nu au dorit să se așeze la masa de negocieri n.r.). Ceea ce știm noi e că trebuie să fim foarte puternici la viitoarele alegeri, pentru ca să putem păstra parcursul european al R. Moldova fără democrați și fără socialiști. Asta să fie foarte clar”, a adăugat Maia Sandu.

Reamintim că vicepreședintele PDM, speakerul Andrian Candu, a reiterat în cadrul altei emisiuni intenția Partidului Democrat din Moldova de a se alia cu orice partid pro-european, după viitoarele alegeri parlamentare. Scopul democraților, în opinia lui Candu, este să nu admită o guvernare PSRM și deturnarea cursului pro-european al țării.