„Nu voi semna niciodată nicio înțelegere nici cu Dodon și nici cu șeful lui, Plahotniuc. Pe 5 octombrie am făcut un apel către toți politicienii să semneze contractul social pe care l-am semnat eu cu cetățenii și în acest contract social există și o prevedere care ține de lupta noastră împotriva oligarhilor. Domnul Dodon mai are timp să semneze, dacă vrea, și el ca cetățean al Republicii Moldova, să se angajeze în această luptă”. Acesta a fost răspunsul Maiei Sandu pentru Igor Dodon.

 

Potrivit, Realitatea, în ultima zi a campaniei electorale, candidatul socialist la funcția de președinte Igor Dodon a semnat un angajament public în care și-a asumat să nu facă coaliție cu partidele de la guvernare sau cu Vlad Plahotniuc, după alegeri. Acesta le-a solicitat același lucru și altor candidați care nu fac parte din formațiunile majorității parlamentare, în special Maiei Sandu.

Astfel, socialistul a pregătit un „angajament public candidaților la funcția de președinte”, pe care l-a semnat în fața jurnaliștilor. Potrivit lui, acesta are mai multe puncte, dar a dat citire doar unuia dintre ele care ar fi cel mai important: „În calitate de candidați la funcția de președinte, promitem că președintele categoric nu va accepta aranjamente și coaliții politice cu partidele oligargice, controlate de Vlad Plahotniuc și nici orice alte colaborări cu Vlad Plahotniuc”.

Realitatea.md amintește că, la începutul acestei săptămâni, președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, a declarat în cadrul emisiunii „Честно Говоря” de la Realitatea TV că după alegerile prezidențiale Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, Partidul Democrat din Moldova, dar și cei 14 deputați care au părăsit PCRM la începutul acestui an, vor forma o coaliție parlamentară majoritară.