Liderii binomului PAS – PPDA continuă să dea cu piciorul în foștii colegi de partid. De această dată, cei doi au aruncat cu pietre în vicepreședintele PLDM, Alexandru Bujoreanu, care nu s-a regăsit nici pe listele binomului, nici printre candidații pe circumscripții. Ca urmare, Bujoreanu a decis să candideze independent la alegerile parlamentare din 24 februarie. Atât Năstase, cât și Sandu au vorbit într-un stil batjocoritor, la emisiunea Punctul pe azi, de la TVR, despre cel care i-a susținut anterior, dar ”nu a trecut” așa-zisul filtru al binomului.

Картинки по запросу sandu nastase

”Regretul meu pentru acest băiat, care aparent era de perspectivă, este că nu a înțeles care este rostul acestei construcții”. Așa a comentat Năstase decizia lui Bujoreanu de a merge la alegeri în calitate de candidat independent. În același timp, liderul PPDA s-a arătat deranjat de faptul că realizatorul emisiunii a pus în discuție subiectul și a încercat să-i dea lecții acestuia despre ce trebuie și ce nu să întrebe.
Asta după ce liderii binomului PAS – PPDA au fost întrebați și despre declarația lui Bujoreanu că nu există niciun test de integritate. ”El crede despre el că este cel mai bun din Univers, mă rog, fiecare crede despre sine ce poate”, a dat un răspuns evaziv Maia Sandu.

Pe lista electorală a blocului ACUM pe circumscripții uninominale vor candida doar trei liberal-democrați, este vorba despre Iurie Țap, Ion Terguță și Maria Ciobanu. PLDM a fost folosit de mai multe ori drept paravan de către Sandu și Năstase, inclusiv pentru obținerea autorizațiilor de proteste, dar și a oferit tribuna parlamentară pentru inițiativele PAS-PPDA. Cu toate acestea, formațiunea condusă acum de Tudor Deliu nu a fost acceptată în blocul electoral ACUM. Președintele PLDM a recunoscut anterior că Sandu și Năstase ”le-au tras o țeapă” liberal-democraților.