646x404Victoria Pruteanu, femeia care a fost condamnată la trei ani şi opt luni de închisoare pentru că şi-a înjunghiat mortal soţul în încercarea de a se apăra de abuzurile acestuia, a fost eliberată din arest. Măsura de asigurare a fost schimbată din arest în măsură de nepărăsire a localităţii, scrie Adevarul.

Cazul Victoriei Pruteanu a fost mediatizat intens în aceste zile, stârnind o reacţie dură a societăţii cu privire la decizia judecătoarei de la Străşeni, care a citit sentinţa.

După ce ministrul Justiţiei, Vladimir Cebotari, a reacţionat la condamnarea la închisoare a femeii cu cinci copii, menţionând că el şi instituţia pe care o reprezintă au „o opinie morală separată”, oficialul a anunţat că femeia a fost eliberată din arest. „Mă grăbesc să vă comunic o noutate bună, în primul rând pentru familia Victoriei Pruteanu, dar şi pentru cei care începând cu ziua de ieri au stat alături, fie şi de la distanţă, de acei 5 copii minori. Astăzi, dnei Victoria Pruteanu i s-a schimbat măsura de asigurare, din arest în măsură de nepărăsire a localităţii. S-a făcut un act de justiţie, atât de mult aşteptat de noi toţi, dar şi mai mult de cei care ştiu că deja chiar începând cu această seară, vor fi duşi la culcare de către mama şi sora lor”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

„Victoria Pruteanu va rămâne în arest la domiciliu până când instanţa superioară se va expune pe dosar”, precizează şi Asociaţia Promo-Lex.

Mii de persoane au semnat şi o petiţie online în care cer eliberare femeii.

Potrivit Asociaţiei „Promo-Lex”, judecătorul nu a ţinut cont de faptul că Victoria Pruteanu a fost supusă agresată şi maltratată ani de zile de soţul său. Juriştii de la „Promo-Lex” spun că femeia a cerut, de nenumărate ori, ajutorul autorităţilor, însă nu a fost protejată de soţul său violent.