IMG_2939Experții Agenției Austriece de Dezvoltare (ADA) și Oficiul Elvețian de Cooperare (SDC) au venit într-o misiune comună în țara noastră pentru a analiza problemele din domeniul aprovizionării cu apă și canalizare și a propune soluții la acest capitol. În acest context, în după amiaza zilei de ieri, în cadrul unei întrevederi la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor s-a discutat despre aprovizionarea cu apă și canalizare a localităților din Republica Moldova și rolul Agențiilor de Dezvoltare Regională în acest proces. De asemenea, a fost examinată posibilitatea implementării unui sistem informațional în domeniul apelor și consolidarea capacităților sectorului de aprovizionare cu apă.

Liviu Oboroc, viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor a salutat inițiativa comună a celor doi donatori importanți în domeniul aprovizionării cu apă, menționînd că sinergia acțiunilor comune generează rezultate proeminente pentru dezvoltare.

Pe parcursul întrevederii au fost prezentate cele mai importante realizări și bune practici în proiectele finanțate din Fondul Național de Dezvoltare Regională și cu sprijinul partenerilor de dezvoltare.

La rîndul lor experții străini au precizat că în rezultatul misiunii va fi elaborat un raport cu recomandări privind activitățile ADA și SCD în perioada 2015-2017.

Totodată, alte subiecte importante discutate au vizat planificarea teritoriului, normativele și reglementările tehnice învechite și necesitatea armonizării acestora la standardele UE.

Menționăm, misiunea comună din partea Agenției Austriece de Dezvoltare (ADA) și Oficiul Elvețian de Cooperare (SDC) are loc în țara noastră, în perioada 15-19 septembrie 2014.