Vineri, 13 octombrie 2017, ÎPS Mitropolit Vladimir a primit în audiență pe Șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție (IGP), Dl Gheorghe Cavcaliuc, însoțit de către Șeful Inspectoratului Național de Patrulare (INP) al IGP, Dl Livii Baziuc și un grup de angajați ai Inspectoratului Național de Patrulare (INP) și ofițeri ai Brigăzii de poliţie cu destinaţie specială „Fulger”.

MG_9308

La raportul Prot. mitr. Vitalaie Șaramet, parohul bisericii „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din s. Mereni, r. Anenii Noi, arhipăstorul a acordat Medalia „Sf. Ierarh Petru Movilă”, de gradul I,  Șefului adjunct al Inspectoratului General de Poliție (IGP), Dl Gheorghe Cavcaliuc și Șefului Inspectoratului Național de Patrulare (INP) al IGP, Dl Livii Baziuc, iar celorlați colaboratori ai MAI le-au fost conferite Diplome arhierești.

Înaltpreasfințitul Vladimir i-a mulțumit Dl Gheorghe Cavcaliuc și invitaților la eveniment pentru suportul acordat în ultimii trei ani Bisericii Ortodoxe, prin asigurarea și menținerea ordinii publice la mai multe evenimente organizate de Mitropolia Moldovei.

Mulțumiri aparte au fost adresate și pentru implicarea în buna desfășurare a transportării Sfintelor Moaște și a icoanelor sfinte care care au fost aduse de-a lungul timpului în Republica Moldova, de la biserici și mănăstiri de peste hotare.

De asemenea, au fost adresate considerațiuni pentru asigurarea și menținerea ordinii publice în timpul Sfintelor Sărbători de Paști, de Paștele Blajinilor, sau atunci când a fost organizat Pelerinajul Tinerilor – eveniment anual la care participă mii de credincioși.

Nu în ultimul rând, Mitropolitul Vladimir le-a mulțumit ofițerilor pentru implicarea activă în documentarea și descoperirea mai multor furturi comise în lăcașurile sfinte de pe teritoriul Republicii Moldova. Aceste operațiuni s-au soldat cu succes datorită implicării personale a Colonelului de poliție, Gheorghe Cavcaliuc.

La rândul său, Dl Gheorghe Cavcaliuc a mulțumit în numele tuturor celor prezenți la Reședința mitropolitană, pentru încrederea acordată de fețele bisericești și pentru valorile pașnice pe care acestea le cultivă în societate.