Cu ocazia marcării celor 27 de ani de la proclamarea Independenţei Republici Moldova, preşedintele ţării Igor Dodon şi prim-ministrul Pavel Filip au adresat mesaje de felicitare cetăţenilor.
Pentru Igor Dodon Ziua Independenței este cea mai importantă sărbătoarea națională în care președintele obișnuiește să facă un bilanț al celor realizate, scrie trm.md.

„Ştiu că avem foarte mult de lucru. Obiectivul meu principal este de a transforma Moldova într-o ţară atractivă, confortabilă pentru viaţă, de a creşte nivelul de trai al oamenilor, de a face totul pentru ca lumea să nu plece, ci să trăiască şi să activeze acasă, pe meleagul natal. Îmi doresc foarte mult ca noi toţi, cetăţenii acestei ţări, să fim mîndri de Patria noastră – Moldova!”, a notat președintele pe pagina sa de pe facebook.
Premierul Pavel Filip a postat în dimineața zilei un mesaj de felicitare pe pagina sa de facebook în care îndeamnă cetățenii să fie uniți și să muncească cu dedicație în interesul țării.

Independența ne-o construim cu toții, împreună, zi de zi. Dacă noi vom fi mai buni unii cu alții, mai uniți, mai dedicați pentru ceea ce facem, la fel va fi și Republica Moldova: mai frumoasă, mai bună, mai unită. La mulți ani, dragi cetățeni! La mulți ani, Republica Moldova!”, a scris premierul Pavel Filip pe contul său de socializare.