Premierul Pavel Filip i-a cerut astăzi ministrului Agriculturii, Liviu Volconovici, să soluţioneze urgent problema condiţiilor de cazare în unele cămine ale Universităţii Agrare. Demersul lui Pavel Filip vine după ce un grup de studenţi s-a plâns că au fost mutaţi într-un cămin cu condiții proaste de trai, printr-un ordin al ministerului Agriculturii.

„Am fost sesizat cu privire la un şir de probleme cu care se confruntă studenţii de la Universitatea Agrară. Am reusit să văd care este starea căminelor în care a fost propus să fie mutaţi aceşti studenţi. Anulaţi acest ordin şi dati posibilitatea să stea acolo unde se simt bine. O să solicit corpului de control să verifice acest lucru şi sa verifice legalitatea acestei decizii luată de Ministerul Agriculturii. Să nu faceţi economii pe studenti”, a declarat Pavel Filip, în cadrul şedinţei Guvernului.

Tot astăzi, premierul s-a arătat deranjat şi de informaţiile evazive oferite de Ministerul Agriculturii, privind ambrozia şi necesitatea stârpirii acesteia. Șeful Guvernului le-a oferit funcționarilor de la acest minister legea votată în România, care prevede stârpirea buruienii.

„Mă informează că ambrozia este o buruiană invazivă, care creşte în apropierea şantierelor de construcţie, terenurile lipsite de vegetaţie, înfloreşte în lunile de vară, provoacă alergie. Mulţumesc, dle ministru, eu acestea le cunosc. Zic să nu pierdeţi timp în continuare şi să le transmiteţi colegilor care vă scriu asemenea scrisori, am făcut lucrul în locul Ministerului Agriculturii. Este legea colegilor din România, copiaţi şi avizaţi. Veniţi cu soluţii”, a spus şeful Guvernului.

sursa/Hotnews.md