Fostul prim-ministru Ion Sturza ironizează pe seama liderului Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase și mai ales a adepților acestuia, care i-au făcut „o adevărată sărbătoare” pe rețelele de socializare, de ziua lui Năstase. Sturza a scris pe pagina sa de facebook despre excesul de adorație a susținătorilor lui Năstase, care s-au întrecut în mesaje de idolatrizare la adresa acestuia.

„De mult nu am văzut o celebrare mai fastuoasă a zilei de naștere, ca cea organizată pe rețelele de socializare de adepții lui Andrei Năstase! Atenție, Andrei, trompetele și sirenele cântă frumos, dar deloc sănătos!”, a scris Sturza pe pagina sa de facebook.

Sturza a mai adăugat într-un comentariu că asemenea manifestări ale simpatiei sunt doar o exploatare emoțională și a recomandat celor care se întrec în adorație față de Năstase să fie mai atenți în a-și face idoli.

„Este o bună demonstrație de exploatare emoțională, un fel de corupere publică prin sentimente simple, copii…Pare sincer, dar e tare volatil. Apare rapid alt idol, alt simbol pasional. Nu vă lăsați luați de val…”, a scris Ion Sturza.