Persoanele vârstnice și cele cu dizabilități vor primi și în continuare pensiile și alocațiile sociale la domiciliu, fără achitarea unor taxe adiționale. Ministerul Economiei și Infrastructurii a anulat ordinul prin care Poșta Moldovei percepea taxe de la beneficiarii care erau în stare să meargă singuri la poștă după pensie sau indemnizație, dar preferau să le fie aduși banii acasă.

„Vicepremierul Octavian Calmîc a indicat că angajații ÎS ”Poșta Moldovei” trebuie să livreze gratis pensiile și alocațiile sociale de stat vârstnicilor și celor cu dizabilități în baza cererilor depuse de ei personal. Restul persoanelor, care beneficiază de pensii sau alocații sociale de stat urmează să-și ridice sumele personal la oficiile prestatorilor de servicii”, anunță MEI într-un comunicat de presă.

În același timp, conform deciziei MEI, „Poșta Moldovei” va elabora un regulament care prevede clar modalitatea prin care beneficiarii de pensii și alocații sociale interacționează „Poșta Moldovei” și care să indice clar drepturile și obligațiile fiecăreia dintre părți. După elaborarea regulamentului, documentul va fi supus consultărilor publice pentru a se ajunge la cele mai bune soluții pentru toate subiectele.