Poșta Moldovei nu percepe nicio taxă pentru livrarea pensiilor acasă vârstnicilor sau invalizilor. Precizarea vine de la Ministerul Economiei și Infrastructurii, care a dezmințit informațiile promovate de formațiunea Partidul Nostru.  Instituția mai afirmă că printr-un ordin al ministrului Octavian Calmîc, încă în septembrie a fost anulată perceperea oricăror taxe de la beneficiarii de pensii și alocații sociale.
„Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) dezaprobă informațiile false, promovate de unele forțe politice, precum că Întreprinderea de Stat ”Poșta Moldovei” percepe, în continuare, taxe de la pensionari pentru livrarea pensiei la domiciliu.
Totodată la solicitarea Ministerului, ”Poșta Moldovei” a elaborat un nou regulament care stabilește relațiile dintre întreprindere și beneficiarii de pensii și alocații sociale, cu atenție deosebită pentru obligațiunile și drepturile fiecărei părți”, se arată în comunicat.
Un grup de activiști ai partidului condus de Renato Usatîi a protestat astăzi față de practici care nu există. Aceștia au cerut ca pensiile să fie livrate acasă gratuit, adică așa cum se face în prezent.