Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a lansat astăzi, 1 august, Academia de Vară a cadrelor didactice cu genericul „Viitorul educației este Astăzi”. Scopul evenimentului este stabilirea unei strategii de parteneriat profesional între cadrele didactice la nivel național și internațional pentru realizarea reformelor inițiate de către MECC în contextul adaptării la provocările globale, utilizând experiențele inovatoare din întreaga lume. 

Prezent la evenimentul de inaugurare, ministrul Igor Șarov a menționat că Academia de vară își propune să demonstreze implicațiile utilizării practicilor educaționale și a resurselor educaționale deschise asupra rezultatelor învățării, prin exemple ilustrative, să ofere concepții, idei și modele a bunelor practici, aplicabile în contextul pandemic domeniului educațional, cât și să faciliteze cooperarea internațională a cadrelor didactice. „Sunt convins că începând de astăzi și toată luna august, prin activitățile impresionante și promițătoare, vom învăța cum să racordăm școala și procesul educațional la o altă realitate, vom învăța să adaptăm procesul educațional la un nou context, să identificăm nevoile din domeniul schimbării asigurând o educație de calitate”, a afirmat oficialul.

Academia de Vară se va desfășura online, pe pagina MECC, la rubrica Evenimente. Doritorii de a participa în cadrul activităților se pot înscrie completând formularul: (aici) . Cu o zi înaintea webinarului propriu-zis, participanții vor recepționa pe e-mail linkul de conectare.

Pe parcursul celor 4 săptămâni, cadrele didactice vor putea participa în cadrul a 44 de activități, exerciții utile sistemului educațional în contextul provocărilor globale și anume: ateliere didactice, training-uri, master-class-uri, conferințe, seminare, schimb de informații și materiale metodice privind toate tipurile de educații abordate în învățământul general etc.