Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, va participa în componența delegației Republicii Moldova, conduse de Prim-ministrul Pavel Filip, la lucrările celei de-a 73-a Adunare Generală ONU, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al MAEIE.

La New York, Ministrul Tudor Ulianovschi va avea un șir de întrevederi bilaterale cu omologii din mai multe state, în cadrul cărora vor fi discutate aspectele colaborării atât în format bilateral, cât și în marja diferitor organizații internaționale. Șeful diplomației moldovenești va avea o întrevedere de lucru și cu Secretarul general al OSCE, Thomas Greminger, cu care va discuta problemele cooperării bilaterale, soluționării diferendului transnistrean, alte chestiuni legate de securitatea regională și internațională.

Agenda de lucru include și participarea la summit-urile ministeriale ale Organizaţiei pentru Democraţie şi Dezvoltare Economică (GUAM), Iniţiativei Central Europene (ICE) și GUAM + Japonia, organizate în marja Adunării Generale, precum și la reuniunile de nivel înalt privind Dezvoltarea Durabilă 2030, ai grupului de state în curs de dezvoltare fără acces la litoral maritim etc.