CanduCreșterea economică constantă a Moldovei, în pofida crizelor din regiune, reprezintă una din cele mai importante reușite ale Ministerului Economiei, a declarat ministrul Andrian Candu, cu ocazia prezentării raportului de activitate a ministerului pe care îl coordonează.

”Moldova a avut o creștere economică impresionantă, de 8.9%. Impactul îl putem număra prin cele cca 48 de mii de locuri de muncă create în ultimul an în toată țara”, a subliniat Andrian Candu. Creșterea economică constantă a fost posibilă și datorită atragerii investițiilor străine și unui parteneriat cu instituțiile de finanțare, dezvoltarea infrastructurii de suport în afaceri, prin deschiderea a 8 incubatoare de afaceri functionale, dar şi promovarea competenţelor şi culturii antreprenoriale.

Un succes incontestabil din anul 2014, potrivit lui Andrian Candu, reprezintă avansarea Republicii Moldova în parcursul său european, un moment extrem de important fiind și semnarea Acordului privind instituirea Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Comprehensiv dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană. ”Deschiderea pieței UE pentru produsele moldovenești a devenit posibilă ca urmare a unei munci în echipă din ultimii trei ani, 80% dintre care a revenit Ministerului Economiei”, a precizat Andrian Candu.

Andrian Candu a ținut să menționeze și eforturile în direcția interconectării rețelelor energetice cu cele europene. ”În domeniul energetic trebuie să accelerăm ca să asigurăm diversificarea pieței. Vorbim despre contrucția a 5 linii de transmisie cu Uniunea Europeană, dar și extinderea gazoductului magistral care va permite importul de gaze naturale din România. Vrem să aducem concurența pe piața gazelor naturale, dar și să avem siguranta că acest gaz va ajunge oricând la consumator”, a adăugat ministrul.

Amintim că astăzi miniştrii democraţi ies „la raport” în faţa cetăţenilor, într-o serie de conferinţe de presă maraton. Rapoartele miniştrilor PDM pot fi urmărite online, pe site-ul www.privesc.eu, iar înregistrările vor fi publicate şi pe pagina web a Partidului Democrat.