În perioada 6-9 decembrie 2017, viceprim-ministrul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, va participa la cea de-a 24-a reuniune a Consiliului Ministerial al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) care se va desfăşura la Viena, transmite Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAEIE.

În cadrul Reuniunii va fi făcut un bilanţ al activităţii OSCE în anul 2017 şi vor fi examinate chestiuni actuale de pe agenda organizaţiei, notează sursa citată de Moldpres.

O atenţie aparte va fi acordată reglementării conflictelor regionale, printre care se numără şi problema transnistreană. Tot la acest subiect de pe agendă se preconizează adoptarea unei declaraţii cu privire la desfăşurarea procesului de negocieri în formatul „5+2”. Șeful diplomaţiei de la Chişinău va rosti o alocuţiune dedicată temelor de actualitate pentru OSCE.

Tradiţional, în marja reuniunii, ministrul Galbur va purta discuții cu omologi şi alţi oficiali străini în vederea consolidării dialogului dintre Republica Moldova şi partenerii săi.