Pavel Voicu – ministrul de Interne, a transmis condoleanțe familiei victimei, accidentate ieri mortal în localitatea Măgdăcești, și promite inăsprirea pedepselor cu o continuarie de implicare, transmite EVENIMENTUL cu referire la agora.md 

„Accidentele produse din cauza iresponsabilității șoferilor provoacă tragedii greu de acceptat. Cu regret, în comuna Măcărești, localitate unde m-am născut eu, accidentul de astăzi a luat viața soției colegului nostru, polițist de frontieră.

Transmit condoleanțe familiei îndurerate, în aceste clipe de grea încercare și suntem alături pentru a oferi ajutor”, scrie ministrul de Interne, pe pagina sa de Facebook.

Voicu încredințează că poliția va continua să se implice în prevenirea accidentelor rutiere și să acționeze în strictă conformitate cu legea atunci când atestă încălcări în trafic, pentru a spori gradul de siguranță.

„Vom înăspri pedeapsa pentru aceste încălcări și vom intensifica acțiunile de prevenire, dar, polițiștii de unii singuri nu vor reuși, căci responsabilă este întreaga societate și conștiința fiecărui participant la trafic”, a adăugat ministrul.

Amintim că o femeie în vârstă de 31 de ani, însărcinată în luna a 8-a, a decedat după ce a fost accidentată de un automobil. Tragedia s-a întâmplat în dimineața zilei de miercuri, în localitatea Măcărești, din raionul Ungheni.

Pe cazul dat a fost pornit un dosar penal pentru „provocarea decesului persoanei”, ce se pedepsește cu închisoare de la 3 la 7 ani și cu interdicția de a conduce mijloace de transport.