IMG_2145Prim-ministrul Iurie Leancă a avut, în această seară, o întrevedere cu Ministrul de Statpentru Afaceri Externe al Germaniei, Michael Roth.

Oficialii au discutat despre agenda europeană a Republicii Moldova, în special, accelerarea reformelor din sectorul justiţiei, provocările din agricultură ca urmare a sancţiunilor impuse de Federaţia Rusă la importul de fructe şi legume moldoveneşti, precum şi despre situaţia din regiune

Iurie Leancă i-a mulţumit oficialului german pentru vizita întreprinsă în ţara noastră şi a declarat că aceasta reprezintă un semn de solidaritate şi sprijin pentru Republica Moldova.

De asemenea, Iurie Leancă s-a referit la situaţia în care s-au pomenit agricultorii autohtoni ca urmare a restricţiilor impuse de Federaţia Rusă. „Este important să găsim noi pieţe de desfacere şi să ridicăm standardele de calitate în agricultură”, a subliniat şeful Executivului de la Chişinău.

La rândul său, Michel Roth a declarat că Germania sprijină deplin angajamentul european al Republicii Moldova. „Nu sunteţi singuri, Moldova aparţine şi este o parte a Europei”, a declarat oficialul de la Berlin.

De asemenea, Ministrul de Stat al Germaniei a menţionat că ratificarea Acordului de Asociere a R.Moldova la UE reprezintă o primă etapă, iar cea de-a doua va fi punerea în alipcare a acestuia prin continuarea agendei de reforme. Diplomatul german a menţionat că Moldova are sprijinul Berlinului pentru accelararea reformelor din sectorul justiţiei.    

La final, cei doi oficiali au abordat situaţia din Ucraina şi au conchis că dialogul este singura cale pentru soluţionare crizei din ţara vecină, exclusiv pe cale paşnică.