suaAsistentul Adjunct al Secretarului de Stat al SUA, biroul pentru democraţie, drepturile omului şi muncă, Thomas O. Melia, şi asistenta Administratorului Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), Paige Alexander, se află în vizită în Moldova în această săptămână pentru a participa la lansarea Grupului de lucru pentru consolidarea democraţiei, în cadrul Dialogului strategic SUA-Moldova.
Acest grup de lucru se va focusa pe aspecte ce țin de progresul Republicii Moldova în implementarea inițiativelor legate de buna guvernare și supremația legii, inclusiv rolul important al societății civile și al presei, se spune într-un comunicat al Ambasadei SUA la Chișinău.
Asistentul Adjunct al Secretarului de Stat al SUA, Thomas O. Melia, și asistenta Administratorului Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Paige Alexander, au vizitat Taraclia și Găgăuzia unde s-au întâlnit cu administrația locală și au vizitat proiectele susținute de Guvernul SUA, transmite TRM.
Dialogul strategic moldo-american a fost anunțat de prim-ministrul Iurie Leancă și secretarul de Stat John Kerry în martie curent. Ca parte a acestui dialog strategic, reprezentanții responsabili pentru comerț au participat în martie la ședința Comisiei comune pentru comerț SUA-Moldova, iar responsabilul pentru probleme legate de energie de la Departamentul de Stat, Carlos Pascual, a vizitat Moldova pe 24 martie pentru a lansa Grupul de lucru pentru energie.
Sursa: Diez