Polițiștii de frontieră au contracarat un caz de transportare ilegală a 5 tone de cărbuni. Reținerea a avut loc la început săptămânii curente, la doar 600 metri de punctul de trecere ”Larga”.

În timpul desfășurării unor măsuri de control în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră (SPF) ”Larga”, echipa comună formată din ofițerii de investigații ai Direcției regionale NORD și echipajul mobil al Departamentului Poliției de Frontieră din Chișinău, a stopat pe traseul dinspre punctul de trecere ”Larga”, un Mercedes 410. Microbuzul era condus de un mldovean de 35 de ani, locuitor al sat.Larga, r-nul Briceni.

În compartimentul marfar al mijlocului de transport erau aranjați 98 de saci cu cărbuni, pentru care șoferul nu a putut prezenta vreun act confirmativ pentru bunurile transportate. Din declarațiile acestuia s-a aflat că cele 5 tone de cărbuni au fost introduse în mod ilicit din Ucraina în R.Moldova, prin punctul de trecere ”Larga”.

În prezent, marfa a fost reținută și depozitată pe teritoriul SPF ”Larga”, până la finalizarea cercetărilor. Polițiștii de frontieră continuă investigațiile, în vederea elucidării circumstanțelor infracțiunii și atragerii la răspundere a persoanelor implicate.