Comisia Electorală Centrală (CEC) a invitat cetățenii cu drept de vot ai Republicii Moldova aflați în străinătate să se implice activ în procesul electoral din țară și să devină funcționari electorali. Apelul a fost lansat astăzi de către Președintele CEC, Alina Russu, în cadrul conferinței de totalizare și evaluare a Programului „Alegătorii peste hotare: Concluzii și recomandări”.

Prin lansarea acestei platforme de comunicare și colaborare cu diaspora, CEC își dorește menținerea unui dialog continuu cu cetățenii cu drept de vot ai Republicii Moldova aflați în străinătate și o implicare mai activă a acestora în procesul decizional din țară, în partea ce ține de organizarea și desfășurarea alegerilor.

Pentru aceasta, este nevoie de identificarea persoanelor ce și-ar dori să devină membri ai organelor electorale care, împreună cu colegii din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, să gestioneze și să desfășoare în cele mai bune condiții activitatea birourilor electorale ale secțiilor de votare din străinătate.

Persoanele interesate pot expedia un mesaj la adresa diaspora@cec.md sau pe rețelele de socializare ale CEC, indicând datele sale de contact (telefon, adresa de e-mail), dar și țara și orașul de reședință. Ulterior, cetățenii vor putea fi instruiți la distanță prin intermediul platformei e-learning a Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral pe lîngă CEC.