Autorităţile de la Washington au anunţat că monumentul dedicat preşedintelui american Abraham Lincoln a fost vandalizat, în contextul violenţelor rasiale izbucnite în statul Virginia în urma planului de înlăturare a statuii unui general secesionist din timpul Războiului Civil din SUA, scrie mediafax.ro

Autorii actului de vandalism au folosit vopsea roşie pentru a scrie expresii injurioase, se afirmă într-un comunicat al Serviciului Parcurilor Naţionale, informează site-ul postului CNN. Preşedintele Abraham Lincoln a condus Guvernul unionist în timpul Războiului Civil (1861-1865) şi a decretat abolirea sclaviei în Statele Unite.

Statele Unite se confruntă în acest moment cu un episod de violenţe rasiale izbucnite în statul Virginia în urma planului de înlăturare a statuii generalului Robert E. Lee, amplasată în oraşul Charlottesville. Generalul Lee a fost comandatul forţelor secesioniste care susţineau menţinerea scalviei.

Săptămâna trecut, la Charlottesville (Virginia) a fost comis un atac cu vehicul care a vizat participanţii la un miting împotriva unui marş în favoarea supremaţiei rasei albe, incident soldat cu un mort şi 19 răniţi.