motocicleta dezmembrata Astăzi, la orele 04.00, la pista de „Intrare autoturisme în țară” a postului vamal Leuşeni s-a prezentat un microbus de model Mercedes, cu numere de înmatriculare străine la volanul căruia se afla un cetățean moldovean.

Microbusul transporta colete și transmisiuni din Portugalia în R. Moldova.

De menționat, că șoferul a declarat că nu transportă bunuri interzise și că a indicat totul în Declarația Vamală Tipizată (DV-6). Concomitent conducătorul auto prezenta un comportament alarmant și îngrijorător.

Astfel, acționând în baza analizei de risc a fost dispus efectuarea detaliată a controlului fizic al unității de transport. Ca rezultat în compartimentul marfar, printre colete și transmisiuni a fost depistată o motocicletă dezmembrată de marca „BMW” (şasiul cu motor, cutie de viteze, părţi de suspensie, rezervorul şi echipamentul electric).

Valoarea aproximativă a unității de transport în stare dezmembrată se estimează la suma de peste 20 mii lei.

Deși șoferul a declarat, că motocicletă dezmembrată nu-i aparține, el fiind în calitate de transportator poartă răspundere de bunurile preluate.

În baza cazului dat a fost întocmit proces verbal cu privire la contravenție în conformitate cu art. 287 alin 10, Cod Contravențional al RM, motocicleta a fost reținută în vederea confiscării , iar șoferul pe lângă faptul că a achitat o amendă de 3 mii lei, riscă să achite și contravaloarea mijlocului auto.