Deşi este anunţat drept candidat al Partidului Liberal, Valeriu Munteanu fuge ca Dracul de tămâie de sigla formaţiunii-mamă. Aceasta lipseşte surprinzător de pe panourile electorale, instalate în mai multe sectoare ale Capitalei. Se pare că sfetnicii partidului se tem că asocierea cu Mihai Ghimpu şi PL, al cărui rating este minuscul,  i-ar putea juca festa lui Valeriu Munteanu.

Dar asta nu este cea mai mare meteahnă a bilboardurilor candidatului liberal. Acestea conţin slogane năstruşnice, care stârnesc ironii în rândul internauţilor. Astfel, despre sloganul “Lupt, nu mă ascund, zdrobesc caracatiţa binomului corupt”, unii dintre utilizatorii reţelelor de socializare spun că ar fi un “exerciţiu de dicţie” sau cimilitură.

La fel de “inspirat” este şi sloganul “Eu combat, nu mă complac”. Una din definiţiile verbului “a se complăcea”, din DEX “este a avea satisfacţie, a găsi plăcere”. Nu suntem ghicitori în stele, de aceea putem doar intui la ce fel de plăceri ar putea să se refere Valeriu Munteanu.

E greu de prezis scorul electoral pe care îl va avea candidatul Partidului Liberal, dar ştim sigur că el este unul din liderii detaşaţi la capitolul “slogane geniale”. Dacă nu va convinge cetăţenii, cel puţin le va descreţi niţel frunţile.