În contextul comemorării a 500 ani de la moartea lui Leonardo da Vinci, Ambasada Italiei și Ambasada Franței în Republica Moldova au organizat în seara zilei de 8 octombrie, în incinta Muzeului Național de Artă a Moldovei un eveniment-expoziție, dedicat marelui geniu universal.

Printr-o expoziție mobilă, panourile informative despre realizările artistice și inginerești ale celui mai important reprezentant al Renașterii italiene, vor ajunge în mai multe instituții de învățământ din țară, contribuind astfel la informarea elevilor și studenților, despre viața și activitatea lui Leonardo da Vinci, un model pentru generația tânără: „pentru că dedicându-te pasiunilor, prin libertate și susținere, poți ajunge să realizezi lucruri mari pentru tine, familie și societate” consideră Victoria Nagy Vajda, care a participat la vernisarea expoziției.

Leonardo da Vinci s-a născut în Florența în 1452. A fost numit „arhetipul omului Renașterii”. Majoritatea operelor sale au teme religioase. În afară de acestea, Leonardo a realizat și portrete, a fost și inginer.