Vrea să umple orașul de gunoi. Asta cred locuitorii capitalei despre iniţiativa liderului Partidului Demnitate şi Adevăr, care încearcă să-i convingă pe localnicii din Ţânţăreni să blocheze camioanele care transportă gunoi. Între timp, lucrările de modernizare a infrastructurii din localitate sunt în toi, iar oamenii sunt mulţumiţi.

Recent, liderul Partidului Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase a criticat decizia de redeschidere a poligonului de la Țânțăreni și vrea să mobilizeze oamenii din sat ca să ceară demisia consilierilor locali. Locuitorii capitalei consideră hazardate acţiunile lui Andrei Năstase. Oamenii sunt de părere că gunoiul este de altfel în capul lor. „Să-l ducă la Ţânţăreni. În altă parte unde? Dacă noi trăim la bloc şi plătim”, spun oamenii.

Lucrările de renovare a infrastructurii din Ţânţăreni continuă. Drumurile centrale din localitate sunt reparate aproape în întregime. Şi copacii au fost tăiaţi sau curăţaţi, lemnele de foc vor fi donate familiilor nevoiaşe. De cele mai mari schimbări are parte grădiniţa din localitate, care nu a fost renovată de 44 de ani.

Groapa de gunoi de la Ţânţăreni a fost redeschisă după intervenţia premierului Pavel Filip şi a Guvernului. Criza a izbucnit după ce municipalitatea nu mai avea unde să le transporte, iar capitala s-a umplut de gunoi. După mai multe negocieri, localnicii din Ţânţăreni au acceptat redeschiderea poligonului. În schimb, Primăria capitalei a alocat aproape 40 de milioane de lei pentru construcţia staţiei de epurare şi renovarea digului, dar şi pentru finanţarea proiectelor de infrastructură.