Structurile secrete ruse au decis să provoace destabilizări la Chișinău prin intermediul lui Renato Usatîi. Susținătorii acestuia au și început provocările în fața Parlamentului, pregătindu-se pentru acțiuni mai violente joi, în timpul ședinței în plen.

Chiar în această seară (miercuri, 19 iulie) mai mulți susținători ai lui Usatîi, unii aparent în stare de ebrietate, au început să provoace poliția în preajma sediului Parlamentului.

Situația a degenerat, mai mulți bărbați violenți au început chiar să-i îmbrâncească pe polițiști încercând să-i provoace ca după aceasta să se facă apel la populație că au fost agresați de polițiști.

Sursele noastre susțin că este vorba de o nouă provocare pusă la cale de Moscova prin intermediul lui Usatîi pentru a încerca să împiedice votul mixt și astfel să mențină incertitudinea în situația politică din Republica Moldova.

Formațiunea lui Usatîi a fost miercuri cea mai vocală îndemnând deschis la proteste în fața Parlamentului, iar în acțiunile de joi, care cel mai probabil vor degenera în violențe vor fi implicați și reperzentanți ai PAS și PPDA.