Fostul comisar european pentru Extindere și Politică de Vecinătate, Štefan Füle, le recomanda forțelor politice de la Chișinău să opteze pentru o guvernare Pro-Moldova.

Sfaturile înaltului oficial european au fost date încă în 2015, însă portalul Newsmaker o publică astăzi, la rubrica “Imaginea zilei”. Atunci, Fule a declarat că unii politicieni din Moldova folosesc lozincile de apropiere de UE pentru a-și promova propriile interese, care nu au nimic în comun cu valorile europene. El i-a îndemnat să se concentreze pe crearea unui guvern pro-Moldova.

”Trebuie să fie un guvern PRO-Moldova, PRO-reformă și PRO-implementarea Acordului de Asociere. Dacă guvernul nou va fi bazat pe aceste trei PRO-uri, atunci eu personal voi fi foarte fericit, iar noi nu vom pierde Moldova”, a spus fostul comisar, în cadrul unui seminar organizat de Adunarea Parlamentară a NATO.

Amintim că liderul Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, a declarat că formațiunea pe care o conduce se va defini mai categoric drept un partid ”Pro-Moldova”. Plahotniuc a mai spus că PDM va acționa pentru toți moldovenii, cu o agendă care va avea ca principale puncte problemele oamenilor.