Scriitorul Nicolae Dabija în cadrul Festivalului de Poezie de la Seul, Coreea de Sud a fost decernat cu Premiul Internațional al Literaturii Premiul Special pentru 2019 (2019 KC International Literary Prize Special Prize).

Potrivit organizatorilor, Premiul International al Literaturii se acordă o dată în an unui scriitor care a avut o contribuție importantă la procesul de „globalizare a poeziei”.

Președinte al Comitetului pentru Premiile Internaționale ale literaturii, academicianul Choi Dong Ho,a menționat, între altele, că Premiul Internațional al Literaturii este acordat în acest an unui scriitor foarte cunoscut dintr-o țară foarte necunoscută  – Nicolae Dabija din Republica Moldova, laureat al mai multor premii prestigioase.

”Este membru de onoare al Academiei Române, membru-corespondent al Academiei de Științe din propria țară, membru al Academiei de Științe, Artă și Litere din Paris (Franța), membru al Academiei Europene de Științe și Arte din Salzburg (Austria), membru al Academiei de Cultură și Poezie din Ulanbaatar (Mongolia). Poezia sa a fost editată în mai multe țări. Romanul „Tema pentru acasă” e tradus în cele mai importante limbi ale lumii. Nicolae Dabija e director al publicației de cultură „Literatura și arta”. A tradus lucrările a doi autori sud-coreeni – Kim Kooseul și Choi Dong Ho – pe care i-a editat în țara sa. Având în vedere contribuția remarcabilă la popularizarea culturii coreene și la promovarea literaturii fără frontiere, scriitorului Nicolae Dabija din Republica Moldova i se conferă Premiul Internațional al Literaturii Premiul Special pentru anul 2019”, a subliniat academicianul Choi Dong Ho.

În cadrul aceluiași festival, Nicolae Dabija a avut o întâlnire cu profesorii și studenții Universității din Seul și a prezentat la Centrul Cultural Suwon o conferință intitulată „Poezia, ca salvatoare a lumii”.