Interpretul Nicolae Glib, fost primar al satului Pepeni din Sângerei, susține că Republica Moldova are nevoie de o schimbare, iar votul uninominal este exact ce le trebuie cetățenii.

„În Parlament dacă vin oameni de încredere și aceștia pot fi numai și numai pe care îi cunoști. De atâta, eu sunt pentru votul uninominal. Dacă nu își fac treaba atunci scuzați-mă vă rog și să vină unul care e competent și ar face față lucrurilor”, a afirmat interpretul Nicolae Glib pentru publika.md.

Și regizorea Lidia Panfil spune că în Parlament trebuie să ajungă persoane cunoscute publicului. Mai mult, aceasta afirmă că sistemul electoral uninominal va responsabiliza atât deputatul, cât și alegătorul.

„A fost ales primul Parlament și știam exact pentru cine votez. A fost una din experiențele bune în țara noastră. Mi-ar place să știu cine servește sau deservește, ajută sau nu este departe de problemele unei societăți”, a menţionat regizoarea Lidia Panfil.

Menționăm că a doua rundă de audieri publice pe marginea proiectului privind introducerea votului uninominal va avea loc azi în Parlament. Printre subiectele discutate vor fi criteriile propuse de formare a circumscripțiilor, reprezentarea diasporei, a autonomiei Găgăuze, dar și a regiunii din stânga Nistrului.