Președintele Nicolae Timofti a promulgat astăzi decretul cu privire la ratificarea Acordului dintre Republica Moldova și Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) privind Oficiul de Legătură NATO în Republica Moldova. Potrivit Președinției, tot astăzi, șeful statului a semnat și decretul de aprobare a semnării Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice, întocmită la Istanbul la 11 mai 2011.

Realitatea.md amintește că acum o săptămână, proiectul de lege cu privire la deschiderea Oficiului de Legătură al NATO la Chișinău, înaintat de președintele Nicolae Timofti ca urmare a semnării de către premierul Pavel Filip și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg a unui acord în acest sens, a fost ratificat de Parlamrent. Proiectul a fost susținut de 59 de deputați ai majorității parlamentare și ai fracțiunii PLDM, în timp ce deputații opoziției comuniste și socialiste și-au exprimat dezacordul în legătură cu acesta, menționând că este „din start anticonstituțional”.

Președintele nou ales Igor Dodon a declarat aseară, în cadrul unei emisiuni televizate, că primele preocupări ale sale, după ce va fi investit în funcție, vor ține de organizarea unui nou concurs privind suplinirea funcției de procuror general și închiderea oficiului de informare al Alianței Nord-Atlantice la Chișinău.