Responsabilii din cadrul „Apă-Canal Chișinău” susțin că problema nivelului scăzut al apei în râul Nistru rămâne actuală, or, acesta nu s-a stabilizat. „Dacă se vor opri pompele la Nistru atunci o să fie foarte problematică alimentarea municipiului Chișinău cu apă”, au declarat reprezentanții întreprinderii municipale, în cadrul ședinței Primăriei de azi, 8 august.

 

Aceștia susțin că saptamâna trecută nivelul apei pe Nistru a scăzut de la 8,6 la 8,4 m, de aceea s-au alertat, or, dacă nivelul apei scade la 8,3 m pompele nu vor funcționa.

Viceprimarul, Nistor Grozavu, le-a sugerat responsabililor de la „Apă-Canal Chișinău” să facă tot posibilul pentru a coborî nivelul apei de captare.

Menționăm că saptămâna trecută, ministrul Mediului, Valeriu Munteanu a dat asgurări că în pofida îngrijorărilor întreprindetii „Apă-Canal”, nu există riscul ca Chișinăul să rămână fără apă. Acesta spune că există apă suficientă în barajul de la Dubăsari şi, respectiv, în barajul de la Novodnestrovsk, astfel încât prin reglări de debit să fie satisfăcute nivelurile salubre pentru Priza de la Chişinău şi chiar pentru priza de la Odesa.

Totodată, menționăm că alerta emisă de Serviciul Meteorologic de Stat cu privire la seceta hidrologică expiră azi. La această oră, meteorologii încă nu au anunțat despre o eventuală prelungire a codului galben de secetă hidrologică.