Relația tot mai încordată dintre partidele pro-europene de opoziție, PAS și PPDA, despre care presa de la Chișinău au scris în repetate rânduri, devine tot mai evidentă. Lidera PAS, Maia Sandu, se pare că nu este încântată de faptul că partenerul său de proteste, Andrei Năstase, nu a dorit să o susțină în ce privește denunțul său depus împotriva lui Vlad Plahotniuc. Aceasta însă speră că Năstase va depune mărturii în cazul în care va fi invitat la Procuratura Generală.

„Domnul Năstase este liber să creadă ce crede. Fiecare are părerea lui. Dar eu sper că dumnealui, dacă va fi chemat în calitate de martor că să confirme să depună mărturii pe acest caz să confirme că Plahotniuc a uzurpat puterea în stat, eu sper că dumnealui se va prezenta și va face acest lucru”, a declarat Maia Sandu după ședința de la PG.

Reamintim că ieri, în cadrul unei conferințe de presă, președintele Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase a declarat că nu va susține denunțul Maiei Sandu împotriva lui Plahotniuc. Acesta a mai spus că procedura prin care lidera PAS a fost atenționată despre răspunderea ce îi revine în caz de denunțuri calomnioasă este perfcet legală.