O nouă ediție a Calendarului Național, editat de Biblioteca Națională din Chișinău, vede lumina zilei și la acest început de an, transmite EVENIMENTUL.

Printre cei care scriu pentru această lucrare enciclopedică, lansată acum aproape 30 de ani de către fostul director al bibliotecii, regretatul om de cultură, Alexe Rău, se numără colaboratori ai bibliotecii, scriitori, savanți, între care Iulian Filip, Andrei Eșanu, Iurie Colesnic și alții.

Coperta semnifică universul muzical, deoarece în acest an au loc mai multe aniversări a  personalităților din domeniul muzicii, sau care au avut tangențe cu acest domeniu. Astfel, în această ediție este dedicat spațiu pentru capela corală “Doina” la 90 de ani de activitate, ansamblului de cântece și dansuri populare “Fluieraș”, de la fondarea căruia se împlinesc 75 de ani.  De asemenea cititorii vor găsi informații despre Orchestra Națională de muzică populară “Lăutarii”, creată de regretatul Nicolae Sulac în 1970, condusă de maestrul Nicolae Botgros, care împlinește 50 de ani.

Tot în paginile calendarului, dedicate lunii februarie, este afișată aniversarea  dirijorului orchestrei “Folclor” Petre Neamțu, în aceeași lună și soprana Maria Cebotari este comemorată la 110 ani de la naștere.

Ediția din acest an este editată într-un tiraj de doar 70 de exemplare, volumul însumând circa 400 de pagini.