Antrenorul turc Engin Firat (49 de ani) va antrena în continuare echipa națională de fotbal, relatează MOLDPRES.

El a fost singurul candidat la postul de selecționer după demiterea lui Semen Altman, luni, 28 octombrie, de comitetul executiv al Federației Moldovenești de Fotbal (FMF).

„Engin Firat are o experienţă de lucru în cinci state. A antrenat şi în Orient. S-a format ca antrenor în Germania. În ultima perioadă a fost manager, director al unor cluburi de fotbal, inclusiv din Statele Unite, la Dallas City, apoi a activat la echipa pe care a promovat-o în calitate de director din a doua ligă albaneză în prima, Vlaznia Shkoder”, a informat asistența vicepreşedintele FMF, Dragoş Hîncu.

Engin Firat a antrenat mai multe echipe din Turcia și Germania, în calitate de antrenor-șef sau secund. Cele mai cunoscute dintre ele sunt Fenerbahce și Eintracht Frankfurt. În perioada 2007-2008 a fost secundul lui Ali Daei la selecționata Iranului.

Pe 14 noiembrie „tricolorii” vor juca la Paris cu reprezentativa Franţei, campioana mondială în exerciţiu, iar pe 17 noiembrie vor găzdui la Chişinău naţionala Islandei.