De astăzi, pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) este disponibilă Platforma de idei, în cadrul căreia cetățenii pot depune anumite propuneri sau soluții pentru a îmbunătăți activitatea Ministerului.

În cadrul unei conferințe de presă, secretarul de stat al MAI, Ianuș Erhan, a menționat că oricine poate depune soluții sau propuneri pentru a îmbunătăți activitatea instituției.

„La 6 septembrie am aprobat un ghid ce prevede instituirea și mecanismul de funcționare a Platformei de idei. A durat ceva timp până aceasta să fie operațională și de azi dimineața ea este funcțională. Este pe site-ul nostru al MAI și toți doritorii pot depune anumite propuneri, sugestii, idei de îmbunătățire a MAI. Având discuții cu cetățenii, am văzut că sunt documentați și informați despre activitatea Ministerului și atunci a apărut ideea ca în baza acestei Platforme, cei care văd anumite carențe și au unele idei și propuneri le pot trimite Ministerului”, a spus Ianuș Erhan.

La rândul său, șeful Direcției politici de personal și învățământ, Nicolae Vascauțan, a prezentat cum funcționează mecanismul. „Platforma nu substituie mecanismele instituționale de raportare a problemelor și nu găzduiește petiții sau reclamații. Pe site-ul ministerului, la rubrica bannere din dreapta, găsim rubrica Platforma de idei. Introducem numele, prenumele, adresa de email, opțional un număr de telefon, selectăm subdiviziunea vizată,  titlul propunerii, descrierea problemei, justificarea soluției și după dorință putem atașa un document, ulterior introducem codul de verificare și instant primim un mesaj că propunerea a fost acceptată”, a spus Nicolae Vascauțan.

Analiza soluțiilor și propunerilor se va efectua în măsura în care vin mesajele, dar nu mai rar de o dată pe trimestru. Se va face o totalizare. Analiza propunerilor se va face după relevanța ideii, modul de elaborare, rezultatele produse după aplicarea ideii, iar Comisia se va expune pe marginea acesteia.

De asemenea, responsabilii spun că periodic se va organiza un concurs al celor mai bune idei și acestea vor fi premiate.