Numărul agenţilor de patrulare care dirijează traficul rutier în zonele aglomerate din Capitală s-a dublat, începând de astăzi. O decizie în acest sens a fost luată ieri, în cadrul unei şedinţe de lucru, organizată de Inspectoratul General de Poliţie.

“Începând cu ziua de 22 ianuarie, angajații Inspectoratului General al Poliției vor fi prezenți mai mulți ca de obicei și vor activa în mod sporit la dirijarea traficului rutier la intersecțiile și sensurile giratorii din capitală, iar Inspectoratul General de Carabinieri va asigura prezența angajaților în preajma instituțiilor preșcolare și de învățământ pentru a ajuta copiii și părinții să traverseze în siguranță cele mai periculoase intersecții și treceri pentru pietoni”, se conţine într-un comunicat de presă al IGP.

“Astfel, îndemnăm toți participanții la trafic să respecte regulile de circulație rutieră și să se conformeze indicațiilor polițiștilor și a reprezentanților Inspectoratului General de Carabinieri”, se mai spune în comunicatul citat.

Potrivit IGP, acţiunea are drept scop fluidizarea traficului rutier, neadmiterea ambuteiajelor şi asigurarea siguranţei rutiere.