Un spectacol teatralizat ”Nunta la țară”, care prezintă tradițiile și obiceiurile de nuntă, va juca Teatrul Național ”Eugene Ionesco” în cadrul unui eveniment cultural-artistic cu genericul ”Picnicul anului 2019”, care va avea loc sâmbătă și duminică, 9 și 10 noiembrie, la Complexul etno-cultural ”Vatra” din raionul Strășeni, transmite evenimentul.md cu referire la moldpres.md

”Nunta va fi exact ca în anii 1960-1980: cu decor tradițional și cu muzica fanfarelor de altădată. Fiecare tradiție va fi respectată cu sfințenie – de la întâmpinatul oaspeților până la dezbrăcatul miresei. Iar cei prezenți la eveniment se vor bucura de frumoasa nuntă moldovenească alături de actori”, a precizat directorul executiv al Centrului Cultural ”Vatra”.

Potrivit Vioricăi Moraru, evenimentul are drept scop de a reînvia cele mai frumoase obiceiuri, parte componentă a patrimoniului nostru cultural autentic. Alături de actori vor evolua Ansamblul folcloric model ”Romanița” al Centrului de Excelență în Medicină, conducător artistic – Mihai Siminică și Ansamblul  etnofolcloric ”Moștenitorii” al Liceului Teoretic ”Mihail Sadoveanu”, condus de folcloristul Valeriu Chiperi.

Centrul Cultural ”Vatra” este o instituție culturală, care are drept scop promovarea imaginii Republicii Moldova la nivel național și internațional, prin intermediul unor evenimente culturale de amploare, care se desfășoară pe parcursul anului.