O grupare criminală în componenţă a 11 membri, a fost demascată şi destructurată de către ofiţerii de investigaţii ai IP Botanica din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău în colaborare cu Procuratura sectorului Botanica. Conform informaţiilor constatate şi acumulate de către forţele de ordine, grupul criminal era bine organizat şi specializat în păstrarea şi realizarea drogurilor în proporţii deosebit de mari, în special pastile ecstasy şi marihuană. Membrii activi ai grupării aveau rolurile împărţite la păstrarea şi comercializarea substanţelor narcotice, iar clienţii erau identificaţi cu ajutorul intermediarilor de încredere. Aceştia s-au dovedit a fi locuitori ai capitalei, cu vârstele cuprinse între 28 ani şi 34 ani, fiind reţinuţi în flagrant delict de poliţişti şi procurori, în cadrul unor tranzacţii ilicite de droguri.

Ulterior fiind demarate percheziţii autorizate la domiciliile bănuiţilor, ofiţerii de investigaţii au depistat şi ridicat peste 200 pastile ecstasy, 150 gr de amfetamină, sacoşe cu marihuană, telefoane mobile utilizate la asigurarea traficului ilicit de droguri, mijloace financiare obţinute în urma vânzărilor de droguri în sumă de 15 000 lei, 1000 euro, precum şi bani marcaţi transmişi anterior sub controlul poliţiştilor.

În acest context figuranţii au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, fiind cercetaţi penal pentru circulaţia ilegală a drogurilor în proporţii deosebit de mari. Bănuiţii riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 15 ani. Totodată sunt întreprinse acţiuni concrete de investigaţii în scopul identificării şi reţinerii unor eventuali complici ai reţelei de traficanţi, dar şi stabilirii provenienţei drogurilor depistate.