lei Serviciul Sud al Procuraturii Anticorupţie îl învinuieşte pe un inspector din cadrul Inspecţiei Teritoriale de Muncă Cimişlia de comiterea coruperii pasive.

Potrivit actului de învinuire, în februarie curent, inspectorul a efectuat un control la o întreprindere, specializată în domeniul prestării serviciilor de transport, comercializării lemnului şi produselor alimentare. Pentru a nu documenta abaterile depistate în activitatea firmei, şi anume vizând încălcarea legislaţiei muncii, a securităţii şi sănătăţii în muncă, inspectorul a pretins de la directorul întreprinderii 1000 de lei.

Inculpatul a fost reţinut în flagrant pe 21 februarie 2014 de procurorii şi ofiţerii anticorupţie, imediat după primirea banilor estorcaţi.

Cauza penală în privinţa învinuitului a fost expediată de Serviciul Sud al Procuraturii Anticorupţie pentru examinare la Judecătoria raionului Leova.

Dacă va fi recunoscut vinovat de cele incriminate, inspectorul riscă o amendă de până la 2 mii unităţi convenţionale şi privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani./Serviciul de presă al Procuraturii Generale/