O misiune a Fondului Monetar Internaţional, condusă de Ruben Atoyan, se va afla la Chişinău în perioada 13-20 septembrie. Aceasta va fi o vizită de lucru şi nu o misiune de evaluare a implementării programului cu FMI, se spune într-o declaraţie de presă a lui Volodymyr Tulin, reprezentant permanent al FMI în Republica Moldova, scrie trm.md.
Scopul vizitei este informarea cu privire la situația macroeconomică și discutarea politicii bugetar-fiscale, politicii monetare și altor politici relevante, în contextul programului existent susținut de FMI prin  Mecanismul extins de creditare și   Mecanismul de finanţare extinsă.

Astfel de vizite de lucru în afara ciclului standard de evaluări de program fac parte din practica uzuală a FMI când este vorba de țările ce au programe susținute de Fond, se menționează într-un comunicat de presă al instituției.

Ultima dată o misiune a FMI a efectuat o vizită de lucru și nu o misiune de evaluare a implementării programului cu FMI, în perioada 17-21 iulie anul trecut. Misiunea a fost condusă de către Ben Kelmanson.