O nouă investigație privind tentativa de asasinare a omului de afaceri Gherman Gorbunțov urmează să fie publicată în aceasta seară. Anunțul a fost făcut de către noul proiect de investigații Zeppelin Investigation, care în ultima periaodă a publicat mai multe teasere ale filmului. Filmul îl vizează pe liderul „Partidului Nostru”, primarul municipiului Bălți, Renato Usatîi.

Investigația, care va fi lansată azi, la ora 19:30, va fi o continuare a unei alteia, cu acelaşi nume, „Asasin în lege”, din noiembrie 2014.

În unul din teaserele publicate pe zeppelin.md apare și autoritatea interlopă Ion Druță, alias Vanea Pisateli. În această secvență video, Pisateli povestește despre relația sa cu Renato Usatîi și promisiunile făcute de politician pentru el, precum și alți lideri ai lumii criminale. Amintim că Renato Usatîi este căutat de justiția din Moldova pentru tentativă de asasinat. Procurorii îl acuză pe primarul de Bălți, care a fugit la Moscova, că ar fi comandat exterminarea fizică a bancherului Gherman Gorbunțov. Tentativa de asasinat a eșuat. Omul de afaceri, refugiat la Londra, a supraviețuit, după ce a fost împușcat de Vitalie Proca, reținut ulterior și condamnat în România pentru altă tentativă de asasinat.