O nouă sală de sosiri a fost inaugurată joi, la Aeroportul Internațional Chişinău. Construcţia modernă are o suprafaţă de aproape 3.000 de metri pătraţi și este dotată cu toate cele necesare pentru oamenii cu necesităţi speciale.

sala sosiri3

„Am dotat zona de tranzit cu un ascensor. Am ținut cont de mai multe spații pentru persoanele cu necesități speciale. Toate rețelele sunt noi, începând de la sistemul de condiționare performant și continuând cu sistemul antiincendiar”, a spus directorul general  al companiei „Avia Invest”, Petru Jardan.

Dacă înainte erau doar patru puncte de control, acum sunt opt și activează 16 operatori. Pasagerii spun că, astfel, trecerea frontierei a devenit mai rapidă.

În sala de plecări, care a fost renovată acum trei luni, pasagerii pot admira și o grădină verticală.

„Lucrăm de câteva luni la el. Este un sistem foarte complex. Este irigare automată, dozarea îngrășămintelor automată. Aproximativ 25 de plante pe acest perete. Dar de costuri, când merge vorba despre confortul pasagerilor noștri, suntem gata la orice. Mai preconizăm un perete, dar nu vered, ci dotat cu televizioare”, a mai spus Petru Jardan.

sala sosiri

În prezent, este renovată sala veche de sosiri şi cea de bagaje. Lucrările urmează să fie finalizate până în toamnă.