Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI instalează la Chișinău în aceste zile o tabără de câmp, unde urmează să se afle aproape 300 de salvatori. Echipe de salvatori și reprezentanți ai serviciilor de gestionare a situațiilor de risc urmează să locuiască în această tabără pe parcursul desfășurării exercițiului de amploare EUMOLD EX 2017, potrivit unui comunicat de presă al Serviciului Situații Excepționale.

Orășelul de câmp va fi amplasat pe str. Vasile Lupu nr.28 din capitală. În cadrul tabăra va fi populată de specialiști din mai multe țării, care vor avea menirea de a lichida consecințele unor dezastre simulate. Conform informației Serviciului Situații Excepționale baza de operațiuni va include 30 de corturi în care se pot afla 260 de oameni.

Tot aici va fi amenajată și o bucătărie de câmp, unde toți participanții vor putea lua masa. Aplicațiile urmează să demareze  pe 18 septembrie și vor finaliza pe data de 21 septembrie. În această perioada reprezentanți din 23 de țări se vor afla în condiții de tabără.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI organizează exercițiul în comun cu Programul pentru Reducerea Dezastrelor (PPRD East 2) și are drepte scop fortificarea capacităților de comunicare și luare a deciziilor în situații excepționale.