Guvernul nu va ceda protestelor organizate de către proprietarii de automobile înmatriculate în afara ţării, nemulţumiţi de scumpirea vinietei, în schimb ar putea fi revăzute taxele la importul mijloacelor de transport. Anunţul a fost făcut de Octavian Armaşu, ministrul finanţelor, în cadrul emisiunii „Replica” de la postul de televiziune „Prime TV”, scrie IPN.

„Taxa pentru vinieta de scurtă durată nu a fost majorată. Dar  proprietarii de automobile înmatriculate în Republica Moldova sunt puşi în condiţii inegale cu cei care deţin maşini înmatriculate în afara ţării, ultimii plătind impozite cu mult mai mici. De fapt, noi am făcut acest lucru nu atât pentru a mări defalcările la buget, cât pentru a-i determina pe şoferi să-şi înregistreze maşinile în Republica Moldova”, a argumentat ministrul finanţelor.

Pe de altă parte, Octavian Armaşu a spus că ar putea fi revăzute taxele la importul automobilor. „Mulţi aleg să circule cu maşini înmatriculate în străinătate din cauza taxelor excesive. În cadrul Guvernului va fi format un grup de lucru care să revadă măsurile permisive excesive şi posibilitatea înlocuirii cu taxe accesibile la importul automobilelor”, a comunicat Armaşu.

Sute de şoferi cu maşini înmatriculate în străinătate au protestat de mai multe ori, iar într-un caz au blocat drumul către vama Cahul-Oancea, nemulţumiţi că vinieta va fi de patru ori mai scumpă. După intrarea în vigoare a Legii bugetului pentru 2016, proprietarii vehiculelor cu numere de înmatriculare străine vor achita câte un euro pentru fiecare zi de aflare pe teritoriul Republicii Moldova.